Nuovo_LOGO_MARCOLIN

Dek uw lading af in minder dan 20 seconden!

Bekijk hier de demo video:

Het schuifzeilpakket bestaat uit Aluminium dwarsbogen die aangedreven worden door één verzinkte staalkabel. Het uniek staafjesmechanisme tussen de dwarsbogen garandeert blijvend het vlekkeloos openen en dichtvouwen van het zeilsysteem. De eenvoudige montage van deze schuifzeilen neemt een kleine dag in beslag.

schuifzeil-quadrat

Elektrisch met afstandsbediening

foto1

… of manuele bediening met zwengel.

 • lengtes van 4 tot 14 m.
 • hoogtes dwarsbogen: 20-30-40-50 cm.
 • keuze uit 18 RAL kleuren
 • standaard in PVC of hittebestendig (tot 180 °C), NEOPREEN (asfalt)
 • elektrisch met afstandsbediening of manueel met zwengel
 • al dan niet waterdicht met verticale boord over de zijkanten in langsrichting

 


Naast aanzienlijke tijdswinst hoeft de chauffeur niet meer op of in de kipper te klauteren. Dit verhoogt de veiligheid én gebruiksvriendelijkheid tov een klassieke oprolbache.

Er is een handbediende versie met zwengel (gemonteerd aan voorkant kipbak) en een elektrische versie met afstandsbediening. Met deze laatste hoeft de chauffeur zelfs niet meer uit te stappen.

Dit mede dankzij de automatische verankering van het schuifzeil met haken aan de bovenzijde van de kipbak. Dit haaksysteem maakt elastieken spannen overbodig. De dwarsbalken in de kipbak ter ondersteuning van de oprolbache zijn ook niet meer nodig.

Aan de achterste dwarsboog van het schuifzeilpakket kan een automatische valdeur voorzien worden in optie om de achterdeur automatisch af te dekken. Alsook voor hydraulisch bediende achterdeuren is een oplossing voorzien van oprolflap met ingebouwde veren. Deze rolt automatisch terug op na afrollen. Dankzij deze oplossingen bedekt de bâche ook automatisch de achterkant van de kipper zonder elastieken of riemen te gebruiken.

De schuifzeilen zijn geproduceerd met oog op ongeëvenaarde robuustheid in alle omstandigheden. Preventief onderhoud is minimaal wegens de kleine kost van slijtageonderdelen en de snelheid om deze te vervangen (enkele minuten).
Alle mechanische en elektrische onderdelen zijn beschermd om te weerstaan aan alle werkomstandigheden. Alle metalen onderdelen zijn verzinkt en beschermd tegen corrosie.

Dankzij een uitgebreid gamma van accessoires en oplossingen kan elk schuifzeil gepersonaliseerd worden naar de eisen van de klant.

Talrijke voordelen:

 • Licht gewicht en Compact:
  Met een gewicht in gemonteerde toestand van 45 tot 85 kg blijft het laadvermogen onveranderd of groter tov een klassieke oprolbache of ander afdeksysteem. Opgevouwen heeft het schuifzeilpakket gemiddeld een lengte van 35 tot 55cm. Het plateau aan de voorkant van de kipbak is uiteindelijk overbodig en kan weggelaten worden.
 • Hoger rendement:
  Minder tijd nodig om de bache open of dicht te doen. Dankzij een doorgedreven eenvoudige opbouw zijn geen periodieke afregelingen nodig na montage.
 • Besparen brandstof:
  Door zelfs leeg met gesloten bache te rijden, kan tot 8% brandstof bespaard worden door verminderde luchtwrijving.
 • Weinig laadschade:
  Tijdens het laden zijn het schuifzeil en de kabels buiten bereik van laadmachines. Het schuifzeil ligt niet op de rand zoals een oprolbache, maar is opgeschoven naar de vrachtwagencabine toe. De bedieningskabels liggen net onder de rand van de kipbak. Zo wordt schade door laadmachines aan uw bache vermeden.
 • Safe:
  Alle handelingen zijn uit te voeren vanop de grond. Dit vermijdt ongevallen door onoplettendheid, slechte weersomstandigheden of vermoeidheid.

Win tijd en geld met de betrouwbare MARCOLIN schuifzeilen!

schuifzeil-2
Bij opleggers neemt het schuifzeilpakket gemiddeld 55 cm plaats in, bij kippervrachtwagens 40cm.

Aandrijfsysteem met zwengel.

schuifzeil-6

Aandrijving met elektromotor.

schuifzeil-1

Close-up van kabelspanner.

foto2

Het uniek staafjessysteem aan de uiteinden van de dwarsbogen verzekert blijvend het vlekkeloos opvouwen van het zeil.

foto4

Kabel loskliksysteem voor driekantkippers.


+32 (0)50 70 02 72 & +32 (0)479 48 35 36

©2014 Agiva Technics. Powered by Magenta. | Privacyverklaring| Cookieverklaring